کامپوزیت ونیر ها روکش های دندان از جنس کامپوزیت و به فرم خمیری و قابل انعطاف هستند که متناسب با دلیل به کارگیری آنها، بر روی دندان چسبانده می شوند.

با کمک این روکش های دندانی ظریف و در عین حال مقاوم ؛ درمان زیبایی، سریع، ماندگار، مطمئن و تقریبا بدون ضرر می باشد و به دلیل اینکه در اکثر موارد بدون تراش دندان انجام می شود ، به دندان ها آسیب نمی زند.

دکتر نگار عطاءاللهی شیراز کامپوزیت

این ماده خمیری بعد از معاینه دندانپزشک ، توسط دندانپزشک بدون نیاز به تهیه در لابراتوار به کمک تکنیکی بسیار حساس و با توجه به رنگ دندان بر روی دندان قرار داده می شود، سپس در اثر تاباندن نور با طول موج مخصوص و مشخص سفت و سخت شده و بعد از پولیش کردن شبیه بافت و فرم دندان می شود.

فهرست مطالب

مراحل انجام کامپوزیت دندان

اگر بخواهیم مراحل انجام را به طور خلاصه بیان کنیم می توان گفت:

در ابتدا دندان ها به طور کامل تمیز می شوند تا سطح تمیز و بدون جرم برای قرار دادن کامپوزیت آماده شود.

سپس دندان ها کاملا خشک و تمیز شده به طوری که هیچ گونه رطوبت ، خون و بزاق بر روی دندان وجود نداشته باشد.

در مرحله بعدی با کمک مواد اسیدی سطح جلوی دندان را متخلخل کرده با این کار، سطح دندان برای قرار دادن کامپوزیت مناسب سازی می شود. این کار در چسبیدن ونیر کامپوزیت بسیار تاثیر گذار است.

سپس چسب مخصوص بر روی سطح دندان زده می شود و مواد خمیری کامپوزیت به آرامی روی آن قرار داده می شود. برای به دست آمدن نتیجه مطلوب از مقدار مواد کم و زیاد می شود.

در این مرحله دندانپزشک پرتو نوری را با طول موج مخصوص به کامپوزیت ونیر می تاباند ، این نور مواد را فعال و سخت می کند.

در پایان با پولیش کامپوزیت، فرم دلخواه و مناسب به دست می آید.

البته هنر ، دانش ، تجربه و تکنیک متخصص دندانپزشک زیبایی از عوامل بسیار مهم و تاثیر گذار بر زیبایی دندان ها با کمک این روش می باشد.

همچنین انتخاب صحیح رنگ کامپوزیت برای دندان نیز می تواند در نتیجه نهایی کار موثر باشد ، پس بهتر است تصمیم گیری درباره رنگ کامپوزیت را به دندانپزشک زیبایی به دلیل داشتن تجربه در این زمینه ، واگذار کنید.

کاربردهای کامپوزیت دندان

امروزه از کامپوزیت ها در دندانپزشکی در سطح گسترده استفاده می شود. از جمله کاربردهای آن می توان به:

  • پرکردن دندان های جلویی
  • در پرکردن دندان هایی که در سطح وسیع تخریب شده اند
  • در ترمیم دندان های شکسته
  • در پر کردن فضای بین دندان ها
  • ترمیم و اصلاح ترک خوردگی
  • بد رنگی و بد فرمی دندان اشاره کرد.

به علت دوام زیاد کامپوزیت ونیر، از آن می توان در پر کردن دندان به جای آمالگام که موجب بد رنگی و بد شکلی دندان می شود، استفاده نمود و به دندان ترمیم شده جلوه زیبا و طبیعی داد.

به کمک کامپوزیت ونیرها می توان شدیدترین بهم ریختگی ها و بی نظمی های دندانی را اصلاح کرد و به دندان ها ظاهری مرتب و هماهنگ داد؛ استفاده از کامپوزیت ونیرها حتی در مواردی می تواند جایگزین درمان های طولانی مدت ارتودنسی شود.

کامپوزیت دندان های جلو

بیشترین میزان درخواست برای کامپوزیت دندان های جلو می باشد که به منظور پر کردن های جزئی ، ترمیم دندان های جلو ، برطرف کردن ایرادات و زیباتر کردن دندان ها انجام می شود.

در این بین تقاضا برای کامپوزیت دندان هایی جلویی(قدامی) برای سفید و یکدست کردن دندان که اصطلاحا به آن لبخند هالیوودی می گویند، زیاد است؛ که این کار برای حداقل ۸ دندان جلویی فک بالا، انجام می شود.

بهترین و زیباترین حالت زمانی بدست می آید که، کامپوزیت برای ۸ دندان جلویی بالا و ۸ دندان جلویی پایین انجام شود.

دکتر نگار عطاءاللهی شیراز کامپوزیت لبخند هالیوودی
لبخند هالیوودی

قبل از انجام کامپوزیت دندان هایی جلویی، دندانپزشک به بررسی دقیق و معاینه دندان و لثه می پردازد و در صورت عدم وجود هرگونه مشکل، نسبت به انجام کامپوزیت بر روی دندان ها اقدام می نماید.

در صورتی که دندان یا لثه نیاز به درمان داشت؛ بعد از درمان، دندانپزشک می تواند کار زیبایی دندان با کامپوزیت را انجام دهد.

عوارض کامپوزیت دندان های جلو مشابه عوارض ذکر شده برای کامپوزیت دندان می باشد، اما باید در نظر داشت ، وقتی از کامپوزیت برای تمامی دندان های جلویی استفاده شود، ممکن است محدودیت ها و عوارض بیشتری را برای فرد به دنبال داشته باشد.

پولیش کامپوزیت دندان

بعد از اینکه کامپوزیت ونیر به کمک امواج نوری سفت و محکم شد، دندانپزشک با پولیش کامپوزیت دندان نسبت به ایجاد فرم مطلوب و کارآمد اقدام کرده تا ضمن داشتن ظاهری زیبا و عملکرد مناسب ، از هرگونه خراش و زخم توسط کامپوزیت در داخل حفره دهان جلوگیری کند.

همچنین بعد از انجام کامپوزیت ممکن است بنا به دلایلی از جمله انجام عدم مراقبت لازم ،کامپوزیت دچار تغییر رنگ شده و یا لک هایی در آن به وجود آید در این شرایط دندانپزشک با پولیش کامپوزیت دندان نسبت به برطرف کردن تغییر رنگ و لک های ایجاد شده اقدام می کند.

درد بعد از کامپوزیت دندان

بعد از انجام کامپوزیت به دلیل حساس شدن دندان ها ممکن است فرد به مدت چند روز حتی چند هفته، انواعی از درد را با درجات مختلف بسته به مقدار، نوع و محل ترمیم احساس کند.

ممکن است فرد درد کلی دندان داشته باشد یا اینکه به صورت منتشر در نیم فک مربوطه درد را احساس کند ، یا درد به دلیل حساس شدن دندانها به سرما و گرما ایجاد شود و یا اینکه درد حین جویدن بروز کند ؛ هریک از این دردها بنا به دلایلی بروز می کند.

حساسیت و درد کم تا چند روز کاملا طبیعی بوده و در اکثر مواقع دردها بعد از چند روز از بین می رود اما در صورتی که دردها شدید و ادامه دار و غیر قابل تحمل بود حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا با بررسی دندان ترمیم شده نسبت به رفع مشکل اقدام نماید.

ویزیت آنلاین رایگان ( جهت جلوگیری از اتلاف وقت شما )

از طریق واتساپ با ارسال عکس، متن و صوت از دکتر نگار عطاءاللهی مشاوره بگیرید.
شماره واتساپ جهت ویزیت آنلاین: 09171059881
پیام بگذارید و در اسرع وقت به شما پاسخ داده خواهد شد.
دندانپزشکی دکتر نگار عطاءاللهی شیراز
Call Now Button